Dagindeling

7:30 – 9:00  Kinderen kunnen worden gebracht, er ligt voldoende ontwikkelingsmateriaal voor ze klaar. Voor kinderen die nog niet gegeten hebben staat er een heerlijk ontbijt klaar!

9:00 Kring begint, we openen de dag met zingen, dansen en maken muziek. Daarna gaan we fruit eten en drinken.

9:30 Verschonen, plassen op een kindertoilet en de allerkleinsten gaan naar bed.

10:00  Beginnen met de activiteiten, kleien, voorlezen, verven, plakken, muziek op schoot, gymen en er kan ook altijd vrij gespeeld worden.

10:30 Naar buiten met de dieren spelen of op de speeltoestellen spelen of de Knutselacademie! Als het weer het toelaat gaan we op ontdekking in de tuin; educatieve activiteiten waar plezier voorop staat. De Academie heeft een vernieuwend karakter. Ook gaan we weg met de bolderkar naar de speeltuin of kinderboerderij.

11:30 – 12:30 Lunch: wij verzorgen voor de kinderen een gezonde maaltijd. Ons streven is er zorg voor te dragen om de maaltijden zo verantwoord mogelijk te maken.

13:00 De kinderen die willen slapen gaan na het voorleesverhaal naar bed. Voor elk kind is er een bed!

13:00 – 15:00 Rustige periode voor de kinderen die wakker zijn. Er wordt sap gedronken en de tuin is ook ’s zomers schaduwrijk zodat buiten spelen ook mogelijk is. De nadruk ‘smiddag ligt op natuur & beleving en edutainment.

15:30 Kring fruit, sap en een koekje.

16:15 Spelen binnen of buiten de konijnen voeren of op excursie!

17:00 Alle kinderen worden verschoond/ kinderen die dat willen krijgen een warme maaltijd.

18:30 Kinderdagverblijf 100% THUIS gaat sluiten.

Tijdens het halen en brengen is er gelegenheid om informatie uit te wisselen met de groepsleiding en om een kop thee of koffie te drinken.

Het spreekt voor zich dat de baby’s hun eigen ritme volgen, waarbij eet- en slaaptijden grotendeels van huis worden overgenomen.