Groepen

Capaciteit:

Op de groepen ontvangen wij dagelijks ongeveer 12-16 kinderen in de leeftijd van 8 weken tot 4 jaar. In Vathorst hebben we per locatie 2 groepen, op de Arnhemseweg hebben we 1 groep.

De kinderen krijgen optimale lichamelijke en emotionele zorg en veel individuele positieve aandacht van de pedagogisch medewerkers per groep.

Thema:

Op de groepen staan “Veiligheid” en Vertrouwen” centraal bij de baby’s. Wanneer kinderen zich veilig voelen en vertrouwen hebben in hun verzorgers en omgeving staan zij meer open om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. Wij ervaren dit als één groot gezin. De kinderen spelen vaak allemaal buiten, of gewoon op de groep. Net zo makkelijk gaan de oudste baby’s mee naar het park met de bolderwagen of wonen ze een muziekvoorstelling bij.

Het thema van de kinderen vanaf 1,5 jaar is meer gericht op “ik”. De kinderen zijn kleine pubers te noemen en heel erg bezig met zichzelf en hun plekje in de wereld. Pedagogisch medewerkers die werken met deze kinderen werken consequent, met duidelijke grenzen en veel positieve aandacht voor de kinderen.

Daarnaast zetten wij de puntjes op de “i”; door de kinderen een breed activiteitenprogramma, extra aandacht in de sociale vaardigheden en actieve positieve aandacht te bieden geven wij de kinderen alle ruimte zich te ontwikkelen, op eigen niveau en in eigen tempo, op allerlei gebied. De kinderen spelen met de dieren in de tuin, gaan op stap naar de kinderboerderij en vermaken zich met muziek!