Naar boven

Locaties

100% THUIS heeft de volgende KDV locaties te Amersfoort:

Gebied:  Vathorst/ Hooglanderveen/ Nieuwland/ Kattenbroek:

 • KDV: Bergenboulevard: Bergenboulevard 8 3825 AA te Amersfoort. Telefoon: 033-2866410.

 

Gebied: Vermeerkwartier/ Leusderkwartier/ Centrum/ Bergkwartier

 • KDV: Arnhemseweg: Arnhemseweg 37 3817 CA  te Amersfoort. Telefoon: 033-4626044

100% THUIS heeft op alle locaties verticale groepen, met een thema, doelstelling, inrichting, speelgoed, groepsleidsters, dagindeling en activiteiten. Door de kinderen te ontvangen op een verticale groep kunnen wij goede en professionele zorg bieden en nog beter in spelen op de behoeftes van het individuele kind. Elke groep heeft eigen slaapkamer, verschoonaccommodatie en speelruimte.

Overige faciliteiten horende bij onze kinderdagverblijven zijn een entree met  garderobe, ruime speelzalen, kindertoiletten, een wasruimte, en een personeelsruimte / vergaderruimte.

Tevens beschikken onze kinderdagverblijven over een kinderfysiotherapeut, kinderfotograaf, muziekdocente, orthopedagoog, ponyles, sportdocent, orthopedagoog, kinderkapper, de kinderacademie en groot aanbod van kinderaccessoires. Uiteraard beschikt elk kinderdagverblijf over een royale kindvriendelijke en kindveilige tuin met zandbak, moestuin, speeltoestellen en dieren!

Verzorging & Voeding

100% THUIS heeft alles in huis wat nodig is voor een goede lichamelijke verzorging van het kind; het is all- inclusive! In principe hoeft u niets mee te nemen.

De pedagogisch medewerkers kunnen voor de kinderen gedurende een hele dag kiezen uit de volgende voedingsartikelen:

Kinderen tot maximaal 15 maanden:

Nutrilon en Friso 1 en 2 Standaard
Rijstebloem
Olvarit-fruit (1e hapje & 6 mnd pot)
Olvarit-groente (1e hapje, 6 mnd pot & 8 mnd pot)

Olvarit warme maaltijden voor alle leeftijden

Kinderen van alle leeftijden:

 • Diksap
 • Water
 • Thee (zonder suiker)
 • Halfvolle zuivelproducten
 • Volkoren biscuit/ liga
 • Soepstengels
 • Volkoren brood
 • Smeerkaas
 • Vleeswaren van rund of vogel zoals kipfilet-rookvlees-kalkoenfilet
 • Zoetwaren
 • Vers fruit
 • Kaas
 • Komkommer/ paprika/ tomaat
 • Groente

Slapen

Een kind moet uitgerust zijn om de wereld aan te kunnen, daarvoor is voldoende slaap van belang. Voor baby’s wordt ook bij het slapen het ritme van thuis gevolgd. Dit ritme verschilt per kind en daar wordt rekening mee gehouden. De groepsleiding gaat hierbij uit van de individuele behoefte van het kind. Het kinderdagverblijf is voorzien van aparte slaapkamers waar de kinderen in alle rust kunnen slapen. Er zijn voldoende slaapplekken aanwezig. De meeste kinderen nemen hun eigen vertrouwde knuffel mee van huis.

Luiers

Het kinderdagverblijf verzorgt in alle maten Pampers luiers voor de kinderen.

Medicijnen & vaccinaties

Het personeel mag GEEN medicijnen toedienen aan de kinderen. Uitzonderingen op deze regel zijn uitsluitend mogelijk op uw verzoek (medicijnfomulier 100% THUIS) en gelden alleen voor de volgende medicijnen:

Antibioticum, maximaal 1x per dag
Ventolin (puf), maximaal 2x per dag
Hoestdrank, maximaal 1x per dag
Neusspray, maximaal 1x per dag

Belangrijk hierin is de schriftelijke bevestiging (formulier) o.v.v. datum van aanvraag, de naam van het kind, geboortedatum van het kind, naam van het medicijn, reden van geven medicijn, de data van indienen, de tijden van indienen en handtekening voor toestemming. Uitzonderingen op deze regel zijn uitsluitend (telefonisch) mogelijk op uw verzoek, gehoord door een tweede collega, op voorwaarde dat het kind binnen een uur u gehaald wordt; het toedienen van één zetpil paracetamol van 120 mg bij koorts vanaf 39ºC.

In Nederland wordt in het kader van het ‘Rijksvaccinatieprogramma’ aan alle kinderen gratis vaccinatie aangeboden tegen een aantal infectieziekten die ernstig kunnen verlopen. De ent-administratie roept de kinderen hiervoor automatisch op. Vaccinaties vinden plaats op het consultatiebureau, de GGD of in uitzonderingsgevallen bij de huisarts. Kinderen die, om welke reden dan ook, een of meer vaccinaties hebben gemist, kunnen in de meeste gevallen de gemiste inentingen later inhalen. Het Rijksvaccinatieprogramma ziet er als volgt uit:

leeftijd vaccinatie
2 maanden DKTP-Hib-1 + Pneu-1 (+ Hep B)
3 maanden DKTP-Hib-2 + Pneu-2 (+ Hep B)
4 maanden DKTP-Hib-3 + Pneu-3 (+ Hep B)
11 maanden DKTP 4-Hib-4 + Pneu-4 (+ Hep B)
14 maanden BMR-1 + Men C
4 jaar DKTP-5
9 jaar DTP-6 + BMR-2

Hepatitis B vaccinatie wordt alleen gegeven aan kinderen met een verhoogd risico op hepatitis B. Deze kinderen krijgen bij de geboorte een eerste hepatitis B-vaccin en hepatitis B-immunoglobuline, en vervolgens op de leeftijd van 2, 3, 4 en 11 maanden een gecombineerd DKTP-Hib-Hep B-vaccin aangeboden.

Uitleg afkortingen

BMR bof, mazelen, rodehond
DKTP difterie, kinkhoest, tetanus, polio
DKP difterie, tetanus, polio
Hep B hepatitis B
Hib Haemophilus influenzae type b, (vorm van hersenvliesontsteking)
Men C Meningokokken C
Pneu pneumokokken

Dit schema is het standaardschema. Er kunnen diverse redenen zijn om van dit schema af te wijken, bijvoorbeeld bij ernstige ziekte van het kind. Na inentingen kunnen bijverschijnselen optreden. Deze zijn meestal licht van aard. Hieronder volgt een opsomming van de meest voorkomende bijverschijnselen per inenting.

BCG zwerend wondje
BMR lichte temperatuursverhoging na 10 dagen (zeldzaam) en rode vlekjes over het lichaam (zeldzaam)
DKTP spierpijn en roodheid op de plaats van de prik en lichte temperatuurverhoging gedurende maximaal 24 uur
DKP spierpijn en roodheid op de plaats van de prik
Hib spierpijn en roodheid op de plaats van de prik en lichte temperatuursverhoging
MenC spierpijn en roodheid op de plaats van de prik en lichte temperatuursverhoging

Dagindeling

7:30 – 9:00  Kinderen kunnen worden gebracht, er ligt voldoende ontwikkelingsmateriaal voor ze klaar. Voor kinderen die nog niet gegeten hebben staat er een heerlijk ontbijt klaar!

9:00 Kring begint, we openen de dag met zingen, dansen en maken muziek. Daarna gaan we fruit eten en drinken.

9:30 Verschonen, plassen op een kindertoilet en de allerkleinsten gaan naar bed.

10:00  Beginnen met de activiteiten, kleien, voorlezen, verven, plakken, muziek op schoot, gymen en er kan ook altijd vrij gespeeld worden.

10:30 Naar buiten met de dieren spelen of op de speeltoestellen spelen of de Knutselacademie! Als het weer het toelaat gaan we op ontdekking in de tuin; educatieve activiteiten waar plezier voorop staat. De Academie heeft een vernieuwend karakter. Ook gaan we weg met de bolderkar naar de speeltuin of kinderboerderij.

11:30 – 12:30 Lunch: wij verzorgen voor de kinderen een gezonde maaltijd. Ons streven is er zorg voor te dragen om de maaltijden zo verantwoord mogelijk te maken.

13:00 De kinderen die willen slapen gaan na het voorleesverhaal naar bed. Voor elk kind is er een bed!

13:00 – 15:00 Rustige periode voor de kinderen die wakker zijn. Er wordt sap gedronken en de tuin is ook ’s zomers schaduwrijk zodat buiten spelen ook mogelijk is. De nadruk ‘smiddag ligt op natuur & beleving en edutainment.

15:30 Kring fruit, sap en een koekje.

16:15 Spelen binnen of buiten de konijnen voeren of op excursie!

17:00 Alle kinderen worden verschoond/ kinderen die dat willen krijgen een warme maaltijd.

18:30 Kinderdagverblijf 100% THUIS gaat sluiten.

Tijdens het halen en brengen is er gelegenheid om informatie uit te wisselen met de groepsleiding en om een kop thee of koffie te drinken.

Het spreekt voor zich dat de baby’s hun eigen ritme volgen, waarbij eet- en slaaptijden grotendeels van huis worden overgenomen.

Groepen

Capaciteit:

Op de groepen ontvangen wij dagelijks ongeveer 12-16 kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar. In Vathorst hebben we per locatie 2 groepen, op de Arnhemseweg hebben we 1 groep.

De kinderen krijgen optimale lichamelijke en emotionele zorg en veel individuele positieve aandacht van de pedagogisch mederwerkers per groep.

Slaapkamers:

Wij hebben per groep een slaapkamer. Op elke groep wordt bij het slapen het ritme van thuis gevolgd. Dit ritme verschilt per kind en daar wordt rekening mee gehouden. Voor elk kind is er een bed!

Thema:

Op de groepen staan “Veiligheid” en Vertrouwen” centraal bij de baby’s. Wanneer kinderen zich veilig voelen en vertrouwen hebben in hun verzorgers en omgeving staan zij meer open om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. Wij ervaren dit als één groot gezin. De kinderen spelen vaak allemaal buiten, of gewoon op de groep. Net zo makkelijk gaan de oudste baby’s mee naar het park met de bolderwagen of wonen ze een muziekvoorstelling bij.

Het thema van de kinderen vanaf 1,5 jaar is meer gericht op “ik”. De kinderen zijn kleine pubers te noemen en heel erg bezig met zichzelf en hun plekje in de wereld. Pedagogisch medewerkers die werken met deze kinderen werken consequent, met duidelijke grenzen en veel positieve aandacht voor de kinderen.

Daarnaast zetten wij de puntjes op de “i”; door de kinderen een breed activiteitenprogramma, extra aandacht in de sociale vaardigheden en actieve positieve aandacht te bieden geven wij de kinderen alle ruimte zich te ontwikkelen, op eigen niveau en in eigen tempo, op allerlei gebied. De kinderen spelen met de dieren in de tuin, gaan op stap naar de kinderboerderij en vermaken zich met muziek!

Deskundigheid

Goede samenwerking is voor 100% THUIS de sleutel tot succes, namelijk hoogstaande kwaliteit van zorg en opvang voor uw kind(eren). Frequent overleg binnen het team is daarom essentieel. 100% THUIS heeft een algemene werkbespreking, kindbesprekingen en besprekingen met de kinderfysiotherapeut ed, beleidsvergaderingen en meerdere bijeenkomsten van de oudercommissie.

DeskundigheidEducatie

100% THUIS is een kindercentrum dat zich ontwikkelt en blijvend wil groeien. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor onze beroepskrachten. Zo kunnen zij deelnemen aan de cursus Kinder-EHBO, cursus BedrijfsHulpVerlening, cursus Positief Opvoeden, cursus Pedagogisch Beleid en cursus Gezond- en Veiligheid & Hygiëne. De medewerkers van 100% THUIS mogen op eigen initiatief cursussen en thema’s uitkiezen en volgen wanneer er behoefte is tot bijscholing en/of verdieping van een onderwerp. Cursus, training en bijeenkomsten worden altijd begeleidt door gekwalificeerde docenten en/of pedagogen.

Vacatures

100% THUIS Kinderdagverblijf is een kleinschalig, particulier en professioneel kindercentrum wat maatwerk levert.

Professionele, flexibele organisatie

We vernieuwen onze dienstverlening regelmatig, zodat deze altijd goed aansluit op de vragen van onze ouders. We werken op basis van heldere en herkenbare pedagogisch-inhoudelijke uitgangspunten. Daarbij geven we elkaar de ruimte om te leren en te groeien. Goed voor de mensen en de kinderen!

De mens staat centraal

Wij zien onze medewerkers als dé bepalende factor voor goede kinderopvang. Je wordt daarom goed door ons begeleid en je krijgt volop kansen om je te ontwikkelen: door individuele gesprekken, cursussen, workshops en trainingen.

Samenwerken in plaats van mensen die samen werken

Een open en pragmatische houding kenmerkt de bedrijfscultuur van 100% THUIS. We hebben lol in ons vak en willen werken ook gewoon leuk vinden. Daarbij doen we wat we zeggen, zeggen we wat we doen en leggen we hiervoor verantwoording af. 100% THUIS biedt je een plezierige werksfeer met waardering voor de inzet van ieders kwaliteiten.

Momenteel hebben we een vacature voor uitbreiding van ons team:

Diverse  flexibele medewerkers voor heel Amersfoort voor KDV locaties per direct.

Je kunt je CV en motivatiebrief mailen naar :info@100procentthuis.nl

 

Verzekeringen

Kinderdagverblijf 100% THUIS heeft als dienstverlenende organisatie ten behoeve van goed functioneren een aantal verzekeringen afgesloten:

Collectieve ongevallenverzekering
Indien uw kind(eren) tijdens het verblijf op het kindercentrum te maken krijgt met een ongeval is het kindercentrum in staat de hiervoor gemaakte dokters- en tandarts- (etc.) kosten te verhalen op de verzekeringsmaatschappij.

Algemene aansprakelijkheidsverzekering
Indien het kindercentrum (of haar pedagogisch medewerksters) persoons- of goederenschade aanricht is zij in staat dit te verhalen op de verzekeringsmaatschappij. Uitzondering hierop is de schade aan kleding ingeval van knutselen of het verloren gaan van bijvoorbeeld een knuffeldier. De pedagogisch medewerksters zullen ten alle tijden beschadiging van de kleding van uw kind(eren) proberen te voorkomen. Mocht het zich toch voordoen is dit voor eigen risico.

Kinderopvangtoeslag

U kunt bij de Belastingdienst een aanvraag indienen voor de kinderopvangtoeslag aan de hand van een het formulier “Aanvraag kinderopvangtoeslag”.

De Belastingdienst berekent uw kinderopvangtoeslag aan de hand van de percentagetabel Kinderopvangtoeslag zoals vastgesteld door de overheid. Elke maand krijgt u rond de 20 ste van de maand uw toeslag op uw rekening bijgeschreven door de belastingdienst.

Bezoek: www.toeslagen.nl